Ingredience:
4 tenké hovězí plátky, sůl, pepř, plnotučná hořčice, 8 žampionů, 4 malé
nožičky párků, 1 cibule, 4 plátky slaniny, olej, 4 kuličky černého
pepře, 300 ml vývaru z kostky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla |
|
|
Postup přípravy:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí.
Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak
párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými
jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech
stran orestujeme. Podlijeme je trochou vývaru, přidáme kuličky pepře,
přikryjeme a v předehřáté troubě (elektrický sporák 180 °C/plyn stupeň
2) dusíme doměkka. Závitky občas obrátíme a podle potřeby podléváme.
Měkké maso vyjmeme a udržuje v teple. Výpek zaprášíme moukou, vysmažíme
na tuk a zalijeme zbylým vývarem. Přidáme dvě lžičky hořčice,
prošleháme a při mírné teplotě 20 minut povaříme. Hotovou omáčku
přecedíme na závitky, dochutíme solí a zjemníme lžičkou másla. Vše
prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím. |
|
Počet porcí: 4 |
Doba přípravy: 75 min. |
|
|
|
|
|
|